Dokumenty Google - Ako zmeniť písmo na iPhone

Vytváranie a upravovanie dokumentov bolo niečo, čo bolo obmedzené na stolný alebo prenosný počítač a často sa vykonávalo v programe Microsoft Word. Rozširovanie sa dokumentov Google a ich následná dostupnosť prostredníctvom mobilných aplikácií však znamená, že možno budete musieť upraviť dokument a smartfón, čo vás môže prinútiť premýšľať nad tým, ako zmeniť písmo v Dokumentoch Google na vašom iPhone.

Aplikácia Dokumenty Google pre iPhone vám umožňuje vykonávať mnoho rovnakých úloh úpravy dokumentov, aké môžete vykonávať pri práci s dokumentmi vo webovom prehliadači stolného počítača alebo prenosného počítača.

Zmena rozhrania, ktorá sa vyžaduje pri menšom zariadení, ako je iPhone, však znamená, že rozloženie Dokumentov Google je veľmi odlišné.

Ak ste novým používateľom aplikácie Dokumenty Google pre iPhone a pokúšate sa zoznámiť s umiestnením mnohých jej funkcií, možno máte problémy s tým, ako zmeniť písmo.

Náš sprievodca nižšie vám ukáže, ako zmeniť písmo v aplikácii Dokumenty Google na iPhone, aby ste mohli použiť iné písmo pre existujúci alebo nový text v dokumente.

Obsah skryť 1 Ako zmeniť písmo v aplikácii Dokumenty Google – iPhone 2 Ako zmeniť písmo Dokumentov Google v aplikácii iPhone (Sprievodca s obrázkami) 3 Zmenia nastavenia Dokumentov Google veľkosť písma alebo písmo na vašom iPhone? 4 Ďalšie informácie o tom, ako zmeniť písmo na iPhone pre Dokumenty Google 5 Ďalšie zdroje

Ako zmeniť písmo v aplikácii Dokumenty Google – iPhone

  1. Otvorte Dokumenty.
  2. Vyberte alebo vytvorte dokument.
  3. Klepnite na ikonu ceruzky.
  4. Vyberte text, ktorý chcete upraviť.
  5. Klepnite na veľké tlačidlo A v hornej časti obrazovky.
  6. Dotknite sa Písmo tlačidlo.
  7. Vyberte písmo.

Náš článok pokračuje nižšie s ďalšími informáciami o zmene písma v aplikácii Dokumenty Google pre iPhone vrátane obrázkov týchto krokov.

Ako zmeniť písma Dokumentov Google v aplikácii pre iPhone (Sprievodca s obrázkami)

Kroky v tejto príručke boli vykonané na iPhone 11 v systéme iOS 13.5.1. Používam najaktuálnejšiu verziu aplikácie Dokumenty Google, ktorá bola k dispozícii pri písaní tohto článku.

Krok 1: Otvorte Google Dokumenty aplikácie.

Krok 2: Otvorte dokument, ktorý chcete upraviť, alebo vytvorte nový dokument.

Krok 3: Dotknite sa ikony ceruzky v pravom dolnom rohu obrazovky.

Krok 4: Vyberte existujúci text, ktorý chcete upraviť, alebo klepnite na miesto v dokumente, kde chcete začať písať s novým písmom.

Krok 5: Dotknite sa A ikonu v pravom hornom rohu obrazovky.

Krok 6: Vyberte Písmo možnosť.

Krok 6: Vyberte písmo, ktoré chcete použiť.

Ak ste vybrali existujúci text, tento text sa zmení na písmo, ktoré ste práve vybrali. Ak píšete nový text, potom tento nový text použije vami zvolené písmo.

Menia nastavenia služby Dokumenty Google veľkosť písma alebo písma na vašom iPhone?

Zatiaľ čo úpravy, ktoré vykonáte vo svojich dokumentoch v službe Dokumenty Google, sa prenesú do iných verzií aplikácie, kde môžete dokumenty zobrazovať a upravovať, tieto zmeny sú obmedzené na ekosystém Dokumentov Google.

To znamená, že úpravou nastavení písma, ako je veľkosť textu a štýl písma, bude písmo v dokumente Google vyzerať inak, či už ho prezeráte na svojom iPhone alebo vo webovom prehliadači, nezmení nastavenia textu pre iné aplikácie, ktoré používate, dokonca aj ďalšie aplikácie Google, ako sú Tabuľky Google alebo Prezentácie Google. Ak chcete zmeniť štýl písma v iných aplikáciách, budete musieť určiť kroky, ako to urobiť pre túto konkrétnu aplikáciu.

Ďalšie informácie o tom, ako zmeniť písmo na iPhone pre Dokumenty Google

Nastavenie, o ktorom sme hovorili v tomto článku, sa týka výberu a zmeny písma pre jeden dokument, ktorý upravujete v Dokumentoch Google. Toto nebude mať vplyv na žiadnu z ostatných aplikácií na vašom iPhone.

Máte však spôsob, ako zmeniť niektoré nastavenia písma predvolene na vašom iPhone. Ak pôjdete na Nastavenia > Dostupnosť > Displej a veľkosť textu môžete povoliť alebo zakázať možnosť Tučný text alebo môžete klepnúť na Väčší text zmeniť túto možnosť. Tam nájdete tlačidlo Väčšie veľkosti prístupnosti a ak ho povolíte, môžete pomocou posúvača v spodnej časti obrazovky zmeniť veľkosť písma. Ak potiahnete posúvač doprava, veľkosť písma sa zväčší a ak posúvač potiahnete doľava, veľkosť písma sa zmenší.

Ak chcete použiť iný štýl písma ako ten, ktorý sa momentálne používa na zariadení, môžete otvoriť App Store a stiahnuť si aplikáciu obsahujúcu nové písma. Tieto písma potom možno spravovať prechodom na Nastavenia > Všeobecné > Písma.

Aj keď nemôžete zmeniť predvolené písmo v aplikácii Dokumenty Google pre iPhone, môžete zmeniť predvolené písmo pre Dokumenty Google prostredníctvom webového prehliadača, ako je Chrome, Firefox alebo Edge.

Otvorte súbor Dokumentov Google a vyberte časť textu. Vyberte písmo, ktoré chcete použiť ako predvolené. Kliknite na Normálny text a potom naň umiestnite kurzor myši Normálny text v rozbaľovacej ponuke a vyberte možnosť Aktualizujte normálny text, aby sa zhodoval možnosť. Potom prejdete na Formát > Štýly odseku > Možnosti > Uložiť ako moje predvolené štýly. Keď teraz vytvoríte nový dokument v Dokumentoch Google, použije sa písmo, ktoré ste práve určili.

Nastavenia displeja iPhone a iPad a dokonca aj nastavenia na iPode Touch sa upravujú prostredníctvom aplikácie Nastavenia na zariadení. Ak chcete zobraziť a vykonať tieto zmeny, otvorte Nastavenia, klepnite na Displej a jas a potom zmeňte ľubovoľnú možnosť na tejto obrazovke.

Všimnite si, že v spodnej časti tejto obrazovky je možnosť Veľkosť textu. Ak vyberiete túto možnosť ponuky, zobrazí sa nová obrazovka s posúvačom, ktorý môžete ťahať jedným alebo druhým smerom. V hornej časti tejto obrazovky je napísané „Aplikácie, ktoré podporujú dynamický typ, sa prispôsobia vašej preferovanej veľkosti čítania nižšie.“ To znamená, že niektoré z vašich aplikácií budú odrážať zmeny veľkosti textu, ktoré ste vykonali v tejto ponuke, zatiaľ čo iné nie. Závisí to od toho, ako sa vývojár aplikácie rozhodol implementovať zobrazenie textu vo svojej aplikácii.

Ďalšie zdroje

  • Ako zmeniť okraje v Dokumentoch Google
  • Ako pridať prečiarknutie v Dokumentoch Google
  • Ako pridať riadok do tabuľky v Dokumentoch Google
  • Ako vložiť vodorovnú čiaru do Dokumentov Google
  • Ako zmeniť orientáciu na šírku v Dokumentoch Google