Ako zobraziť alebo skryť mriežku v Tabuľkách Google na iPhone

Kroky v tomto článku vám ukážu, ako zmeniť nastavenie v aplikácii Tabuľky Google pre iPhone, aby ste mohli zobraziť alebo skryť mriežku v tabuľke.

  1. Otvorte aplikáciu Tabuľky Google.
  2. Vyberte súbor, ktorý chcete upraviť.
  3. Klepnite na názov pracovného hárka v spodnej časti obrazovky.
  4. Klepnite na tlačidlo napravo od Mriežka ich zobraziť alebo skryť.

Mriežka v tabuľke je užitočným nástrojom na uľahčenie zobrazenia údajov. Väčšina tabuľkových aplikácií vám umožňuje prepínať mriežku vrátane aplikácie Tabuľky Google pre iPhone.

Navigácia v aplikácii Tabuľky Google však môže byť spočiatku trochu zložitá, najmä ak chcete zmeniť nastavenie, ktoré ovplyvňuje celý pracovný hárok.

Našťastie však existujú možnosti na úpravu nastavení, ako je zobrazenie mriežky. Náš sprievodca nižšie vám ukáže, ako na to.

Tabuľky Google pre iPhone – Ako zobraziť alebo skryť mriežku

Kroky v tomto článku boli vykonané na iPhone 11 v systéme iOS 13.3. Používam najaktuálnejšiu verziu aplikácie dostupnú v čase písania článku. Ak ešte nemáte aplikáciu Tabuľky, môžete si ju stiahnuť tu. Upozorňujeme, že po stiahnutí a inštalácii sa budete musieť prihlásiť do svojho účtu Google.

Krok 1: Otvorte Listy aplikáciu na vašom iPhone.

Krok 2: Vyberte súbor Tabuliek Google, ktorý chcete upraviť.

Krok 3: Dotknite sa názvu hárka, pre ktorý chcete skryť alebo zobraziť mriežku. Ak pracovný hárok, ktorý chcete upraviť, nie je aktuálne vybratý, budete musieť najprv vybrať túto kartu pracovného hárka.

Krok 4: Klepnite na tlačidlo napravo od Mriežka ich zobraziť alebo skryť. Nastavil som mriežku tak, aby sa zobrazila na obrázku nižšie.

Podobné kroky môžete použiť na vykonanie zmien v Dokumentoch Google. Táto príručka vám ukáže, ako zdvojnásobiť miesto v Dokumentoch Google, na pracovnej ploche alebo v aplikácii pre iPhone.