Ako nastaviť Times New Roman ako predvolený v programe Word 2010

Posledná aktualizácia: 9. januára 2017

Dobré písmo je často vecou osobných preferencií a to, čo je lepšie pre jednu osobu, nemusí byť vhodnejšie pre druhú osobu. Otázky a problémy s písmami sú bežné medzi používateľmi programu Microsoft Word 2010, pretože formátovanie dokumentov pre konkrétne inštitúcie sa môže líšiť. Nie je vždy ľahké zapamätať si zmenu písma vždy, keď vytvárate nový dokument, takže ak zvyčajne vytvárate dokumenty do práce alebo do školy, môže byť vo vašom najlepšom záujme nastaviť predvolené písmo na písmo, ktoré preferuje váš šéf. alebo učiteľ.

Jedným z najčastejšie preferovaných písiem je Times New Roman, ale nemusí byť nastavené ako predvolené písmo vo vašom programe Microsoft Word 2010. Našťastie je to nastavenie, ktoré sa dá zmeniť, takže pokračujte v čítaní nižšie a zistite, ako nastaviť písmo Times New Roman ako predvolenú možnosť pre nové dokumenty, ktoré vytvoríte.

Ako nastaviť Times New Roman ako predvolené v programe Word 2010

Kroky v článku nižšie zmenia písmo, ktoré sa použije pri vytváraní nového dokumentu. Avšak dokumenty, ktoré boli vytvorené pred vykonaním tejto zmeny, alebo dokumenty, ktoré boli vytvorené na inom počítači, budú stále používať písmo, ktoré je definované v dokumente. Ak chcete zmeniť písmo v existujúcom dokumente, budete musieť kliknúť do dokumentu a stlačiť tlačidlo Ctrl + A klávesmi na klávesnici vyberte celý dokument a potom zmeňte písmo.

Krok 1: Otvorte Microsoft Word 2010. Ak sa Word 2010 neotvorí s prázdnym dokumentom, vytvorte nový prázdny dokument.

Krok 2: Kliknite na Domov v hornej časti okna.

Krok 3: Kliknite na Písmo tlačidlo v pravom dolnom rohu Písmo sekcii na páse s nástrojmi Office.

Krok 4: Vyberte Times New Roman zo zoznamu pod Písmo. Všimnite si, že môžete zmeniť aj iné možnosti predvoleného písma, ako je farba, štýl, veľkosť a efekty.

Krok 5: Kliknite na Nastaviť ako predvolenú tlačidlo v ľavom dolnom rohu okna.

Krok 6: Kliknite na kruh naľavo od Všetky dokumenty založené na šablóne Normala potom kliknite na OK tlačidlo.

Ak zatvoríte Microsoft Word 2010 a potom ho znova otvoríte, Times New Roman by teraz malo byť nastavené ako predvolené písmo. Upozorňujeme, že po vykonaní zmien predvoleného písma nemusíte uložiť prázdny dokument. Predvolené nastavenia sa použijú na šablónu, nie na jednotlivý dokument.

Zhrnutie – Ako nastaviť Times New Roman ako predvolený vo Worde

  1. Kliknite na Domov tab.
  2. Kliknite naPísmo spúšťač dialógov.
  3. Vyberte Times New Roman zo zoznamu písiem a potom kliknite na Nastaviť ako predvolenú tlačidlo.
  4. Vyberte Všetky dokumenty založené na šablóne Normala potom kliknite OK.

Máte nové písmo, ktoré by ste chceli použiť vo Worde 2010? Zistite, ako nainštalovať nové písmo v systéme Windows 7, aby bolo k dispozícii na použitie v programe Word.