Ako skontrolovať aktualizáciu systému iOS na iPade

Váš iPad bude mať občas k dispozícii aktualizáciu iOS, ktorá pridá nové funkcie a opraví existujúce chyby alebo bezpečnostné problémy. Aktualizácie však často prichádzajú v nevhodnom čase, takže si ich môžete nainštalovať neskôr.

Ak sa pokúšate niečo urobiť na svojom iPade, no nedarí sa vám to, je možné, že funkcia je dostupná iba vo verzii pre iOS, ktorú si ešte musíte nainštalovať. Náš sprievodca nižšie vám ukáže, ako skontrolovať aktualizácie systému iOS, aby ste zistili, či je k dispozícii pre vaše zariadenie.

Ako zistiť, či existuje aktualizácia pre váš iPad

Kroky v tomto článku vám ukážu, ako zistiť, či je na vašom iPade k dispozícii aktualizácia systému iOS. Toto je operačný systém zariadenia. Ak chcete inštalovať aktualizácie aplikácií automaticky, môžete si prečítať tento článok.

Ak by ste chceli zistiť, aká verzia iOS je aktuálne nainštalovaná na vašom iPade, prečítajte si, ako skontrolovať verziu iPadu pre iOS.

  1. Otvor nastavenie Ponuka. Upozorňujeme, že ak vidíte červený kruh s číslom, ako na obrázku nižšie, znamená to, že je k dispozícii aktualizácia systému iOS.
  2. Vyberte generál možnosť v stĺpci na ľavej strane obrazovky.
  3. Vyberte Aktualizácia softvéru možnosť v hornej časti stĺpca na pravej strane obrazovky.
  4. Ak je k dispozícii aktualizácia, zobrazí sa na tejto obrazovke. Aktualizácia iOS 9.2 je dostupná pre iPad na obrázku nižšie.

Potom môžete klepnúť na tlačidlo Inštalovať teraz a podľa krokov na obrazovke dokončite inštaláciu aktualizácie. Upozorňujeme, že to môže chvíľu trvať, preto je dôležité zapojiť iPad do elektrickej zásuvky, ak máte batériu nabitú na menej ako 50 %. Ak nemôžete nainštalovať aktualizáciu, pretože nemáte dostatok miesta, môžete si prečítať nášho úplného sprievodcu odstraňovaním položiek na zariadení so systémom iOS.