Prečo zvoní viacero telefónov iPhone, keď jeden prijme telefónny hovor?

Zažili ste situáciu, že vám na iPhone zavolá telefón a začnú vám zvoniť iné iPhony vo vašej domácnosti? Vyskytuje sa to kvôli funkcii zahrnutej v systéme iOS 8, ktorá ovplyvňuje zariadenia, ktoré zdieľajú rovnaké Apple ID. Mnohé rodiny sa rozhodnú zdieľať Apple ID, pretože im to umožňuje zdieľať nákupy v iTunes a App Store, čo im umožňuje ušetriť peniaze tým, že si veci potrebujú kúpiť iba raz, ale môže to mať nejaké neželané následky, ako napríklad zvonenie viacerých zariadení.

Možno ste si tiež všimli, že sa to zdá len občas, a to preto, že funkcia je navrhnutá tak, aby zvonila všetky iPhony na rovnakom Apple ID, keď sú nablízku a sú pripojené k Wi-Fi. Je zrejmé, že toto je niečo, čo mnohé rodiny nemusia chcieť používať, takže našťastie je to niečo, čo sa dá na vašom zariadení vypnúť.

Ako vypnúť funkciu mobilných hovorov iPhone na iPhone

Tento článok bol vykonaný na iPhone 5 v systéme iOS 8. Aj po vypnutí tohto nastavenia budete môcť na svojom iPhone stále prijímať telefónne hovory. To jednoducho zabráni tomu, aby všetky zariadenia používajúce rovnaké Apple ID súčasne zvonili pri hovore na jedno zariadenie.

Upozorňujeme, že táto možnosť je súčasťou funkcie Apple Continuity, ktorá je súčasťou systému iOS 8. Viac si o nej môžete prečítať tu.

Krok 1: Klepnite na nastavenie ikonu.

Krok 2: Prejdite nadol a vyberte položku FaceTime možnosť.

Krok 3: Dotknite sa tlačidla napravo od Mobilné hovory iPhone. Upozorňujeme, že keď je tlačidlo vypnuté, okolo tlačidla nebude žiadne zelené tienenie, ako na obrázku nižšie.

Ak zistíte, že dostávate aj textové správy, ktoré sú určené pre iný iPhone pripojený k vášmu Apple ID, možno budete chcieť vypnúť aj iMessage.