Ako prepnúť z dvoch stĺpcov na jeden v Dokumentoch Google

Dokumenty Google Docs môžu obsahovať množstvo rôznych strán a možností formátovania vrátane počtu stĺpcov. Možno sa teda pýtate, ako prepnúť z dvoch stĺpcov na jeden stĺpec v Dokumentoch Google, ak aktuálne nastavenia už nezodpovedajú vašim aktuálnym potrebám dokumentu.

Niektoré typy dokumentov, ktoré môžete vytvoriť pomocou služby Dokumenty Google, budú vyžadovať, aby bol dokument naformátovaný do viacerých stĺpcov. Ak však upravujete takýto dokument a potrebujete ho vložiť do dokumentu s jedným stĺpcom, možno vás zaujíma, ako to urobiť bez veľkého množstva úprav alebo kopírovania a vkladania.

Našťastie ponuka v Dokumentoch Google, ktorá vám umožňuje vybrať počet stĺpcov pre váš dokument, umožňuje relatívne jednoduché prepínanie medzi týmito rôznymi možnosťami stĺpcov. Náš návod nižšie vám ukáže, ako zobrať dokument s dvoma stĺpcami a pomocou niekoľkých krátkych kliknutí ho premeniť na dokument s jedným stĺpcom.

Obsah skryť 1 Ako prepínať medzi stĺpcami v Dokumentoch Google (zmena počtu stĺpcov) 2 Ako sa vrátiť k jednému stĺpcu v Dokumentoch Google (Sprievodca s obrázkami) 3 Ďalšie zdroje

Ako prepínať medzi stĺpcami v Dokumentoch Google (zmena počtu stĺpcov)

  1. Otvorte svoj dokument.
  2. Vyberte si Formátovať.
  3. Vyberte Stĺpce.
  4. Kliknite na požadovaný počet stĺpcov.

Náš článok pokračuje nižšie s ďalšími informáciami o prepínaní počtu stĺpcov v dokumente Google Docs vrátane obrázkov pre tieto kroky.

Ako sa vrátiť do jedného stĺpca v Dokumentoch Google (Sprievodca s obrázkami)

Kroky v tomto článku boli vykonané v prehliadači Google Chrome. Rovnaké kroky budú fungovať aj vo väčšine ostatných webových prehliadačov pre počítače. Táto príručka predpokladá, že momentálne máte dvojstĺpcový dokument, ktorý by ste chceli prepnúť na jednostĺpcový.

Upozorňujeme, že ak máte v dokumente nejaké obrázky alebo iné objekty, možno budete musieť zmeniť ich veľkosť. Preto je vždy dobré po vykonaní tohto prechodu skontrolovať dokument, aby ste sa uistili, že sa nestalo nič neobvyklé. Ak ste v určitom bode zahrnuli zlom stránky a chcete ho odstrániť, alebo ak ho potrebujete pridať, pozrite si tento návod, kde nájdete ďalšie informácie.

Krok 1: Prejdite na svoj Disk Google na adrese //drive.google.com/drive/my-drive a otvorte dokument, ktorý chcete prepnúť späť do jedného stĺpca.

Krok 2: Kliknite na Formátovať v hornej časti okna.

Krok 3: Vyberte Stĺpce a potom kliknutím na možnosť úplne vľavo prepnite dokument do jedného stĺpca.

Všimnite si, že v tejto ponuke formátovania sú niektoré ďalšie možnosti, ktoré možno budete musieť použiť. Náš sprievodca tu pojednáva o prečiarknutí a o tom, ako ho použiť alebo odstrániť.

Máte dokument vo formáte Google Docs, ale potrebujete ho odoslať ako dokument programu Word? Zistite, ako uložiť ako dokument programu Word z Dokumentov Google, aby ste mohli vytvoriť potrebný súbor aj bez použitia programu Microsoft Word.

Ďalšie zdroje

  • Ako vložiť čiaru medzi stĺpce v Dokumentoch Google
  • Ako rozdeliť dokument Google na polovicu
  • Ako pridať druhý stĺpec do dokumentu v Dokumentoch Google
  • Ako vytvoriť Google Docs Landscape
  • Ako zdvojnásobiť priestor v Dokumentoch Google – Desktop a iOS
  • Ako zlúčiť bunky v Tabuľkách Google