Ako zmeniť predvolené písmo v programe Outlook 2013

Posledná aktualizácia: 14. februára 2017

Môžete sa rozhodnúť zmeniť predvolené písmo v Outlooku 2013, ak zistíte, že predvolený štýl alebo farba písma nie sú príťažlivé. Písmo, ktoré používate v dokumentoch a e-mailoch, môže mať vplyv na to, ako ľudia čítajú informácie, ktoré vytvoríte, takže úprava predvoleného písma pre vaše e-mailové správy môže mať pozitívny vplyv.

Ak vás už nebaví predvolené písmo, ktoré používate pri vytváraní správ v programe Outlook, alebo ak vidíte, že iní ľudia používajú odlišné a vzrušujúce písma, náš sprievodca nižšie vám môže ukázať, ako vykonať túto zmenu. Hoci môžete zmeniť písmo pre každú správu, ktorú vytvoríte v programe Outlook 2013 na individuálnom základe, môže to byť únavné. Lepšou možnosťou je teda zmeniť predvolené nastavenia písma tak, aby sa prispôsobili podľa vašich predstáv vždy, keď idete písať novú správu. Ako na to, si môžete prečítať nižšie.

Zmena predvolených písiem v programe Outlook 2013

V skutočnosti budete mať možnosť nastaviť predvolené písma pre množstvo rôznych scenárov, ale my sa zameriame na nastavenie predvoleného písma pre nové správy v programe Outlook 2013. Ak sa rozhodnete, že chcete nastaviť aj predvolené písmo pre správy, na ktoré odpovedáte, alebo správy, ktoré sú napísané ako obyčajný text, môžete stále postupovať podľa rovnakých krokov, ale v kroku 6 budete musieť vybrať príslušnú možnosť.

Krok 1: Spustite Outlook 2013.

Krok 2: Kliknite na Súbor v ľavom hornom rohu okna.

Krok 3: Kliknite možnosti v stĺpci vľavo.

Krok 4: Kliknite Mail v ľavom stĺpci Možnosti programu Outlook okno.

Krok 5: Kliknite na Papiernictvo a písma tlačidlo na pravej strane okna.

Krok 6: Kliknite na Písmo tlačidlo pod Nové e-mailové správy. Ako už bolo uvedené, na túto obrazovku sa môžete vrátiť neskôr a zmeniť predvolené písmo pre správy, na ktoré odpovedáte alebo ich posielate ďalej, alebo pre obyčajné textové správy.

Krok 7: Vyberte si predvolené písmo a vyberte ľubovoľné z ďalších nastavení, ktoré naň chcete použiť. Nemusíte sa obávať o Nastaviť ako predvolenú tlačidlo v ľavom dolnom rohu okna. Pri vykonávaní zmien to zostane sivé.

Krok 8: Kliknite na OK uložte zmeny a potom kliknite na tlačidlo OK tlačidlá na Podpis a písacie potreby a Možnosti programu Outlook windows pre návrat do Outlooku.

Zhrnutie – Ako nastaviť predvolené písmo v programe Outlook 2013

  1. Otvor Súbor tab.
  2. Kliknite na možnosti tlačidlo.
  3. Vyberte Mail tab.
  4. Kliknite na Papiernictvo a písma tlačidlo.
  5. Kliknite na Písmo tlačidlo pod Nové e-mailové správy.
  6. Vyberte predvolené nastavenia písma a potom kliknite OK.

Ak v počítači nevidíte niečo, čo sa vám páči, môžete prejsť do knižnice Písiem Google a stiahnuť si nové typy písiem.

Nepáči sa vám spôsob, akým sa vaše meno zobrazuje v e-mailoch, ktoré posielate? Zistite, ako zmeniť spôsob zobrazenia vášho mena v Outlooku 2013, ak chcete, aby príjemcovia správy videli iné meno, keď im pošlete e-mail.