Nastavte AirDrop na Iba kontakty na iPhone 5

Súbory na svojom iPhone môžete zdieľať prostredníctvom textovej správy, e-mailu alebo dokonca ich nahraním do Dropboxu a zdieľaním odkazu. Existuje však aj iná metóda s názvom AirDrop, ktorá umožňuje zdieľať súbory s inými ľuďmi.

Jedným nešťastným vedľajším účinkom AirDrop je však to, že existuje Všetci možnosť, ktorá môže byť problematická, keď ste pripojení k veľkej sieti Wi-Fi, ako je napríklad hotel alebo kaviareň. To znamená, že ktokoľvek v tejto sieti Wi-Fi vám môže poslať obrázok alebo súbor cez AirDrop. Našťastie sa toto nastavenie dá zmeniť Len kontakty takže súbory cez AirDrop vám môžu posielať iba ľudia, ktorí sú vo vašom zozname kontaktov.

Povoliť kontaktom odosielať vám súbory cez AirDrop iba na iPhone

Kroky v tomto článku boli vykonané na iPhone 5 v systéme iOS 8.

Aby ste mohli používať AirDrop, musíte mať na svojom zariadení zapnuté Wi-Fi a Bluetooth a musíte byť pripojení k sieti Wi-Fi.

Krok 1: Ukončite všetky otvorené aplikácie alebo odomknite zariadenie tak, aby bola viditeľná vaša domovská obrazovka.

Krok 2: Potiahnutím nahor z dolnej časti obrazovky zobrazte Riadiace centrum.

Krok 3: Klepnite na AirDrop tlačidlo.

Krok 4: Vyberte Len kontakty možnosť.

Viac o AirDrop si môžete prečítať tu.

Dropbox môže byť veľmi praktickým bezplatným doplnkom pre každého, kto má iPhone. Tento článok vám napríklad ukáže, ako nahrať obrázky z vášho iPhone do Dropboxu, aby k nim bolo možné pristupovať prostredníctvom webového prehliadača na vašom počítači.