Ako zobraziť vzorec v tabuľke programu Word 2013

Tabuľky Microsoft Word 2013 majú niektoré z rovnakých funkcií, aké nájdete v tabuľkovom hárku Excelu 2013, ale Wordu chýba jeden z užitočnejších prvkov Excelu. Word 2013 nemá riadok vzorcov, čo môže sťažiť kontrolu vzorca, ktorý ste pridali do tabuľky.

Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako zobraziť vzorce v tabuľke, aby ste mohli potvrdiť, že fungujú správne, alebo v prípade, že potrebujete vyriešiť problém so vzorcom, ktorý nedáva správny výsledok.

Pozrite si vzorec, ktorý sa používa v tabuľke v programe Word 2013

Tento článok bude predpokladať, že už máte dokument s tabuľkou, ktorá obsahuje vzorec. Ak chcete mať možnosť pridať vzorec do tabuľky, jednoducho kliknite do bunky tabuľky a kliknite na Rozloženie záložka pod Tabuľkové nástrojea potom kliknite na Vzorec a zadajte vzorec.

Krok 1: Otvorte dokument v programe Word 2013.

Krok 2: Nájdite tabuľku obsahujúcu vzorec, ktorý chcete zobraziť.

Krok 3: Stlačte Alt + F9 na klávesnici zobrazíte vzorec.

Môžete stlačiť Alt + F9 po prezeraní vzorca znova, aby ste sa vrátili do normálneho zobrazenia. Ďalšie informácie o úprave a aktualizácii existujúcich vzorcov v tabuľke nájdete v tejto príručke od spoločnosti Microsoft.

Snažíte sa zlepšiť spôsob, akým vaša tabuľka vyzerá v dokumente? Pridajte medzi bunky medzery, aby tabuľka získala iný vzhľad.