Ako zmeniť predvolené písmo v programe Word 2013

Microsoft Word má sadu predvolených možností, ktoré používa pre nové dokumenty, ktoré vytvoríte. Medzi týmito možnosťami je font, ktorý sa používa pre text, ktorý píšete. Našťastie sa môžete naučiť, ako zmeniť predvolené písmo v programe Word 2013, ak chcete použiť niečo iné ako predvolenú možnosť.

Prispôsobenie nastavení v programe Microsoft Office je skvelý spôsob, ako si pri používaní programu dať pocit vlastníctva. Jedným účinným spôsobom, ako to dosiahnuť, je jednoducho zmeniť predvolené písmo pre nové dokumenty programu Word.

Či už to robíte preto, že sa vám nepáči predvolené písmo Wordu, alebo preto, že sa vám určité písmo naozaj páči, môže byť ťažké nájsť ponuku, ktorá vám umožní zmeniť predvolenú chybu Wordu 2013. Toto nastavenie je však možné kedykoľvek zmeniť, keď používate Word 2013.

Ako zmeniť predvolené písmo v programe Word 2013

  1. Otvorte dokument v programe Word.
  2. Kliknite na Domov tab.
  3. Kliknite na Písmo dialógové tlačidlo.
  4. Vyberte písmo a potom kliknite Nastaviť ako predvolenú.
  5. Vyberte Všetky dokumenty založené na šablóne Normala potom kliknite OK.

Naša príručka pokračuje nižšie s ďalšími informáciami o zmene predvoleného písma v programe Word vrátane obrázkov týchto krokov.

Nastavte nové predvolené písmo v programe Word 2013

Je dôležité si uvedomiť, že nie každý počítač má rovnaké písma. To je jeden z dôvodov, prečo si Microsoft pri nastavovaní predvolenej možnosti pre svoje programy vyberá bežné písma, ako sú Times New Roman, Calibri a Arial.

Takže aj keď môže byť lákavé nastaviť ako predvolené neznáme písmo z nejakého miesta, ako je dafont.com, je dôležité si uvedomiť, že dokument sa môže na počítači niekoho, kto toto písmo nemá, zobraziť úplne inak.

Krok 1: Otvorte Microsoft Word 2013.

Krok 2: Kliknite na Domov v hornej časti okna.

Kliknite na kartu Domov

Krok 3: Kliknite na Písmo tlačidlo ponuky v pravom dolnom rohu Písmo časť stuhy.

Otvorte ponuku Písmo

Krok 4: Vyberte si preferované písmo, veľkosť štýlu a farbu z rôznych častí okna a potom kliknite na Nastaviť ako predvolenú tlačidlo v ľavom dolnom rohu okna.

Vyberte štýly písma a potom kliknite na tlačidlo Nastaviť ako predvolené

Krok 5: Začiarknite možnosť naľavo od Všetky dokumenty založené na šablóne Normala potom kliknite na OK tlačidlo.

Vyberte možnosť „Všetky dokumenty založené na normálnej šablóne“ a potom kliknite na tlačidlo OK

Upozorňujeme, že to ovplyvní iba nové dokumenty, ktoré vytvoríte v programe Word od tohto bodu. Neovplyvní to existujúce dokumenty, ani dokumenty, ktoré dostanete od iných ľudí. Neovplyvní to ani predvolené písmo v iných programoch, ako sú Microsoft Excel alebo Microsoft Powerpoint.

Ak potrebujete nainštalovať Microsoft Office 2013 na viac ako jeden počítač, mali by ste zvážiť získanie predplatného.

Ak ste mali problém rozhodnúť sa, či je pre vás lepšou voľbou predplatné Office 2013 alebo jedna kópia, prečítajte si náš článok o 5 dôvodoch, prečo by ste si mali predplatné Office 2013 zaobstarať.

Pozri tiež

  • Ako vložiť značku začiarknutia do programu Microsoft Word
  • Ako robiť malé písmená v programe Microsoft Word
  • Ako vycentrovať text v programe Microsoft Word
  • Ako zlúčiť bunky v tabuľkách programu Microsoft Word
  • Ako vložiť odmocninu do programu Microsoft Word