Ako odčítať v Tabuľkách Google

Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako môže byť tabuľková aplikácia, ako sú Tabuľky Google, užitočná. Môžete ukladať a triediť údaje, vytvárať grafy a tiež môžete rýchlo upravovať a porovnávať rôzne typy informácií. Možno vás však zaujíma, ako odčítať v Tabuľkách Google, ak hľadáte spôsob, ako porovnať údaje týmto spôsobom.

Tabuľky Google majú veľa podobností s tabuľkami, ktoré vytvárate v programe Microsoft Excel. Jednou z týchto podobností je schopnosť používať vzorce na výpočet hodnôt na základe čísel vo vašich bunkách.

To znamená, že máte možnosť vytvoriť vzorec na odčítanie v tabuľke Google, ktorý dokáže vypočítať rozdiel medzi dvoma hodnotami. Tieto hodnoty môžu byť založené na odkazoch na bunky alebo môžu byť jednoducho založené na dvoch hodnotách, ktoré ste zadali do mínusovej funkcie alebo vzorca.

Táto príručka vám ukáže, ako odčítať v Tabuľkách Google. Budete môcť použiť vzorec, ktorý vám umožní odpočítať hodnotu v jednej bunke od hodnoty v inej bunke. Vzorec na odčítanie môžete použiť aj na odčítanie jednej hodnoty od druhej v rámci jednej bunky, ako aj začlenenie funkcie SUM na odčítanie rozsahu buniek od hodnoty.

Obsah skryť 1 Ako odčítať v Tabuľkách Google 2 Ako odčítať v tabuľke Google (Sprievodca s obrázkami) 3 Ako odpočítať dve čísla v jednej bunke v Tabuľkách Google 4 Ako odpočítať rozsah buniek od hodnoty v Tabuľkách Google 5 Ďalšie informácie o odčítaní v Tabuľkách Google 6 ďalších zdrojov

Ako odčítať v Tabuľkách Google

  1. Kliknite do bunky, kde chcete zobraziť rozdiel.
  2. Typ =XX-YY, ale nahradiť XX s prvou bunkou a YY s druhou bunkou.
  3. Stlačte tlačidlo Zadajte na klávesnici.

Náš článok pokračuje nižšie s ďalšími informáciami a obrázkami pre tieto kroky. Diskutujeme aj o ďalších spôsoboch odčítania v Tabuľkách Google, ak sa nepokúšate iba odpočítať jednu individuálnu hodnotu v bunke od hodnoty v inej bunke.

Ako odpočítať v tabuľke Google (Sprievodca s obrázkami)

Kroky v tejto príručke boli vykonané v počítačovej verzii prehliadača Google Chrome, ale budú fungovať aj v iných webových prehliadačoch pre počítače, ako sú Microsoft Edge, Mozilla Firefox alebo prehliadač Safari od Apple.

Krok 1: Prihláste sa na svoj Disk Google na adrese //drive.google.com a otvorte súbor Tabuľky Google, do ktorého chcete zadať vzorec na odčítanie.

Krok 2: Kliknite do bunky, kde chcete zobraziť výsledok vzorca odčítania.

Krok 3: Napíšte =XX-YY, ale nahradiť XX s umiestnením prvej bunky a nahraďte ju YY s umiestnením druhej bunky.

Napríklad na obrázku nižšie počítam rozdiel medzi hodnotou v bunke B2 a bunke C2, takže môj vzorec je =B2-C2.

Krok 4: Stlačte Zadajte na klávesnici a spustite vzorec.

Všimnite si, že mám niekoľko riadkov, kde by som chcel vykonať rovnakú funkciu. Našťastie nemusím ručne písať svoj vzorec viackrát a môžem jednoducho skopírovať a vložiť prvý vzorec do ostatných buniek a získať rozdiel medzi mojimi bunkami pre celý stĺpec.

Tabuľky Google automaticky aktualizujú vzorec na základe jeho polohy. Takže skopírovaním vzorca z bunky D2 na obrázku vyššie a jeho vložením do bunky D3 sa vzorec aktualizuje, aby sa namiesto toho vypočítal rozdiel medzi bunkami B3 a C3.

Ako odpočítať dve čísla v jednej bunke v Tabuľkách Google

Ako sme už spomenuli, môžeme použiť rovnaký vzorec, ak chceme poznať rozdiel medzi dvoma číslami.

Ak klikneme do jednej z buniek v našej tabuľke a napíšeme vzorec ako =100-86 Tabuľky Google vypočítajú rozdiel medzi týmito dvoma hodnotami a zobrazia ho v bunke.

Všimnite si, že v bunke uvidíte rozdiel (v tomto prípade je to 14), ale ak sa pozriete na riadok vzorcov nad tabuľkou, uvidíte vzorec na odčítanie, ktorý sme použili na určenie tejto hodnoty.

Ako odpočítať rozsah buniek od hodnoty v Tabuľkách Google

Ak máte počiatočnú hodnotu a chcete od tejto počiatočnej hodnoty odpočítať hodnoty z rozsahu buniek, môžete na výpočet rozdielu použiť funkciu SUM.

Vzorec pre túto situáciu je:

=XX-SUM(YY:ZZ)

Potom nahradíte XX bunkou obsahujúcou počiatočnú hodnotu, potom nahradíte YY prvou bunkou v rozsahu a ZZ poslednou bunkou v rozsahu.

Na obrázku vyššie odpočítavam bunky v bunkách D18 až D21 od hodnoty v bunke D17.

Ďalšie informácie o odčítaní v Tabuľkách Google

  • Keď vo vzorci na odčítanie v Tabuľkách Google použijete odkazy na bunky, vzorec sa aktualizuje automaticky, ak zmeníte jednu z hodnôt v bunke, ktorá je súčasťou vzorca.
  • V Tabuľkách Google môžete tiež vykonávať množstvo ďalších matematických operácií jednoduchým nahradením znamienka mínus vo vzorci. Napríklad použitie symbolu + vám umožní sčítať, použitie symbolu / vám umožní deliť čísla a použitie symbolu * vám umožní násobiť.
  • Keď som skopíroval a prilepil svoj vzorec, aby som ho aplikoval na zvyšok buniek v prvej časti tohto článku, nebol to jediný spôsob, ako som to mohol dosiahnuť. Ak vyberiete bunku so vzorcom, potom kliknete na rukoväť v pravom dolnom rohu bunky a potiahnete ju nadol, Excel skopíruje vzorec nadol v stĺpci do zvyšných buniek, ktoré vyberiete.
  • Všetky tieto vzorce Tabuliek Google budú fungovať aj v programe Microsoft Excel, ak túto aplikáciu tiež používate.
  • Iné aplikácie Google Apps, ako napríklad Dokumenty Google, nedokážu tieto vzorce využiť, pretože budú fungovať iba v Tabuľkách Google. Ak však potrebujete použiť informácie, ktoré zahŕňajú vzorce na odčítanie, zvyčajne môžete ušetriť čas zadaním všetkých týchto informácií do tabuľky Tabuliek Google a ich skopírovaním a vložením do tabuľky v dokumente Dokumentov Google.

Zistite, ako zlúčiť niektoré bunky v tabuľke Tabuľky Google, ak potrebujete upraviť rozloženie súboru a chcete vytvoriť bunky, ktoré majú šírku alebo výšku viacerých buniek.

Ďalšie zdroje

  • Ako zobraziť vzorce v Tabuľkách Google
  • Ako zoradiť abecedu v Tabuľkách Google
  • Ako vytvoriť pomenovaný rozsah v Tabuľkách Google
  • Ako odčítať v Exceli 2013 pomocou vzorca
  • Ako skryť kartu v Tabuľkách Google
  • Ako skryť riadok v Tabuľkách Google